Makaron z Tapioką i Zieloną Herbatą z Warzywami wg 5 Przemian
Jest to szybki pomysł na obiad, bo zarówno makaron z tapioką i zieloną herbatą jak i makaron ryżowy – wystarczy zalać przegotowaną wodą i odstawić na 7-8min.
Kolejne składniki usmażysz na oleju kokosowym w kilka minut, a to wszystko zgodnie z kuchnią 5 Przemian – poniżej podaję szczegóły.
SKŁADNIKI:
- 1 cukinia
- 1 niewielka cebulka
- 1 pomidor
- 1 marchew starta na grubych oczkach (wcześniej obrana)
- odrobina soli himalajskiej i pieprzu (na oko)
- garść suszonego czosnku niedźwiedziego
- ćwierć łyżeczki imbiru i curry
- ćwierć łyżeczki kurkumy
- nać pietruszki
WYKONANIE:
- na patelni rozgrzej olej kokosowy
- (Z) cukinię pokrojoną na ćwiartki „wrzuć” na patelnię (smaż przez ok 0,5 min.)
- (Z) dodaj marchew wcześniej startą na dużych oczkach (smaż przez ok 0,5 min.)
- (M) dodaj cebulkę drobną pokrojoną, pieprz,czosnek niedźwiedzi, imbir i curry (smaż przez ok 0,5 min.)
- (W) dodaj sól (smaż przez ok 0,5 min.)
- (D) dodaj drobno pokrojonego pomidora i nać pietruszki (smaż przez ok 0,5 min.)
- (O) dodaj kurkumę (smaż przez ok 0,5 min.)
- W między czasie odlej wodę od makaronu i przełóż go na talerz
- Usmażone warzywa dołóż do makaronu
- Całość popij sokiem świeżo wyciśniętym z pomarańczy
- SMACZNEGO! 🙂